A Batthyány iskola új büszkesége Fricska Anna

Fricska Anna, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. m osztályos tanulója június 16-án kapta meg a “Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” kitüntető címet, illetve az azzal járó elismerő oklevelet az Emberi Erőforrások Minisztériumától, Balog Zoltán miniszter aláírásával.
Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük. Nos, a ránézésre törékeny testalkatú batthyányis lány megfelelt ezeknek a feltételeknek. Testnevelő tanára, Pelyva Imre – aki felterjesztette a kitüntetésre – így jellemezte tanítványát: – Anna olyan akarati tényezők birtokában van, amit élete során még biztosan több területen is kamatoztatni tud.
– Anna nagyon szorgalmas, céltudatos és határozott. Mindemellett közvetlensége, segítőkészsége miatt nagyon népszerű osztályában és az iskolában. Idén négy tantárgyi dicsérettel veheti át bizonyítványát – mondta el Fáber Judit osztályfőnök.
Az elért eredményeket már klubjának, a Jogging Plusz Szuperinfó edzővel közösen összegzik. Mindketten büszkék arra, hogy az Országos Triatlon Up Ranglista serdülő versenyén a 2., az Olimpiai Reménységek Nemzetközi Versenyén pedig a 4. helyezést érte el. Jelenleg az országos triatlon ranglista 7. a duatlon ranglista 2. helyén szerepel.
A szerény sportoló további terveiről annyit árult el, hogy szeptemberben a Móra Ferenc Gimnáziumban folytatja tanulmányait, de szándékai szerint a sporttól soha nem akar elszakadni. Kitüntető címének elnyeréséért köszönetet mondott testnevelőjének, tanárainak, edzőjének és édesanyjának, aki minden áldozatot meghoz annak érdekében, hogy elérje céljait.
s. r.
Forrás: felegyhazikozlony.eu
kép: https://www.facebook.com/anna.fricska

A hozzászólások le vannak tiltva.