Hangverseny Vízkeresztkor

A vízkereszti kórusfesztivált 2007 januárjától szervezi meg a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete. Idén az Ótemplomban tartották meg hangversenyüket a város dalos közösségei január 6-án. A rendezvény az eredeti célkitűzésnek megfelelően most is az együtténeklés örömében részesítette a kórustagokat és a hallgatóságot is, miközben egymástól is tanulhattak. A fellépőket és a közönséget Rónaszéki Gábor plébános köszöntötte a hangverseny előtt.
Elődeink építették meg ezt a gyönyörű templomot, ami biztosítja, hogy együtt lehessünk vízkereszt ünnepén, amikor a napkeleti bölcsek ajándékot vittek Jézusnak. Ez a nap az ajándékozás napja. Ezért is fontos, hogy kórusaink ezen a napon zenei kincsekkel ajándékozzák meg közösségünket és egymást – mondta Rónaszéki Gábor megnyitójában.
A kórusfesztivál résztvevői voltak:
A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek kórusa (vezényelt Nagyné Mészáros Erika), a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nagykórusa (vezényelt Molnár Elvira), Platán utcai iskola kórusa (vezényelt Sárkányné Seres Katalin), Bugaci Általános Iskola kórusa (vezényelt Pekáry Andrea), Szent István Kórus (vezényelt Fazekas Tamás), Ótemplom kórusa (vezényelt Vili Balázs). A programot a Palestrina Kamarakórus és a Zenebarátok kórusa zárta Szatmári Imre vezetésével.

Forrás: felegyhazikozlony.hu
Fotó: Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa
Lejegyezte: Bense Zoltán

A hozzászólások le vannak tiltva.