Batthyány iskolás az országos döntőben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2018-ban 29. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona kétfordulós matematika versenyt. A megyei forduló eredményhirdetése 2018. március 3-án volt Kecskeméten a Református Általános Iskolában. Az ünnepségen részt vettek a díjazott versenyzők, a tanáraik, a meghívott vendégek és a szülők.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre minden évfolyamról a legeredményesebb tanulókat, és a dobogós helyezést elérők felkészítő tanárait hívták meg.
A 4. évfolyamon Oláh-Marcényi Péter, a Kiskunfélegyházi Batthyány Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a osztályos tanulója megyei első helyezést ért el.
Felkészítői: Kósa Erika tanító, Péter osztályfőnöknője és Nagy Tibor a Kecskeméti Városi Matematika Szakkör 4.o. csoportjának egyik vezetője.
A díjakat a MATEGYE Alapítvány munkatársai, Kecskemét Város Képviselő-testületének tagjai, a verseny támogatói, iskolaigazgatók, valamint a feladatsorok összeállítói és lektorai adták át.
Oláh-Marcényi Péter Bács-Kiskun megye legjobbjaként képviselheti megyénket az országos döntőben, melyre 2018. március 28-30. között kerül sor Kecskeméten.

Forrás: mategye.hu, keol.hu
Fotó: Kósa Erika
Lejegyezte: Bense Zoltán

 

A hozzászólások le vannak tiltva.