Pályaválasztás előtt

Továbbtanulással kapcsolatos szakmai napon vettek részt a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói még október végén, melynek szervezője Szederkényi Barbara tanárnő volt. A célok között szerepelt a tanulók felkészítése a továbbtanulásra, hosszú távon a munkaerő-piacon való megfelelésre, valamint az egész életen át tartó tanulásra.


Az ötödikesek a Félegyházi Pékségbe, majd a Városi Rendőrkapitányságra és a Bíróságra látogattak el.
A 6. osztályosok az újraélesztés technikáját figyelhették meg, sőt gyakorolhatták is, illetve a Fornetti Csongrádi úti üzemébe kerekeztek ki.
A hetedikes fiúk a Phoenix Mecano Kecskemét Kft-ben folyó munkába nyertek betekintést, míg a lányok a Tesco Hipermarket raktárában jártak. Kecskeméti látogatásukat a Messzi István Sportcsarnokban zárták, ahol az évek óta megrendezésre kerülő Szakmai kiállításon vettek részt.
A 8. osztályosok a K&H Bank meglátogatása után a Fornetti Izsáki úti Asztalos üzemébe mentek. Az iskolába visszatérve pályaválasztási kérdőíveket töltöttek ki, majd különböző szakmákhoz kapcsolódó videókat tekintettek meg.
A Batthyány Iskola ezúton is köszöni azon cégeknek és állami szerveknek a segítségét, akik fogadókészségükkel hozzájárultak e sikeres nap lebonyolításához.

Fotó: Szederkényi Barbara
Lejegyezte: Bense Zoltán

A hozzászólások le vannak tiltva.