Átadták a Megyei Matematikaverseny díjait

2018. december 21-én tartották a MATEGYE Megyei Matematikaverseny díjkiosztóját a Kodály Iskola dísztermében. 126 tehetséges tanuló vehetett át ajándékot és oklevelet a rendezvényen.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói közül Oláh-Marcényi Péter (5. a) III. helyezést ért el, míg bátyja Oláh-Marcényi Balázs (7. m) a VIII. helyen végzett.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen először a Miraculum Gyermekkórus előadását hallhatták a vendégek, majd Mák Kornél alpolgármester köszöntötte a diákokat, tanárokat és a családtagokat. Beszédében kiemelte, hogy a matematika kiváló művelése nagyon fontos alappillére a mai magyar tudománynak, hiszen a matematikai gondolkodás áthat mindent. Akik a megyei versenyen részt vettek, ezen értékek mentén haladnak. A matematika szorgalmas művelése nem csak tudást, hanem látásmódot is tud adni.

 A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett két fordulós versenyen a megyében összesen több mint 1500 tanuló indult. A második körbe a 400 legeredményesebb versenyző jutott tovább, akik közül a 126 legmagasabb pontszámot elért diákot és 18 felkészítő tanárukat hívták meg a díjátadóra.

Felkészítő tanáruk Rádiné Petróczi Márta

Forrás: mategye.hu, hiros.hu

Fotó: Simon István Krisztián, hiros.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.