Interaktív megemlékezés a Költészet Napja alkalmából

József Attila születésnapjára, a magyar költészet napjára iskolánk hetedikes tanulói készültek. Felkészítő tanáruk Fáber Judit volt. 

A Költészet Napja alkalmából szinte irodalmi kávéházzá alakult a Batthyány iskola aulája. Az ízlésesen elrendezett tárgyaknak, fotóknak köszönhetően harmonikus légkör fogadta iskolánk tanulóifjúságát. A hetedikesek verseket mondtak, megzenésített költeményt énekeltek, majd Judit néni irányításával, bevonva a hallgatóságot, közös szavalás következett. E napon különböző játékos feladatok, rejtvények közül is válogathatnak alsósok, felsősök egyaránt. 

József Attila: TAVASZ VAN! GYÖNYÖRŰ!

Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
A vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
Mezei szagokkal a tavaszi szél.

Jaj, te, érzed-e? Szerető is kéne,
Friss, hóvirághúsú, kipirult suhanás.
Őzikém, mondanám, ölelj meg igazán!
Minden gyerek lelkes, jóizű kacagás!

Tavasz van, gyönyörű! Jót rikkant az ég!
Mit beszélsz? Korai? Nem volt itt sose tél!
Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel –
A mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!

(1924 tavasza)

Forrás: batthyanysuli.hu

Fórum a Batthyányban

Április 10-én délután a Batthyány Lajos Általános Iskola képzési rendszeréről tartottak fórumot az intézmény Kodály-termében. Míg a szülők ismerkedtek az iskolával, addig az óvodásoknak játékos foglalkozásokat tartottak a tanító nénik.

Forrás: batthyanysuli.hu 

Fedezd fel!

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3. z osztályosai a Petőfi Sándor Városi Könyvtár sarkában található „Gondolkodj ökosan!” Ismeretterjesztő Kutatópont interaktív foglalkozásán vettek részt csillagászat témában. A „Fedezd fel!”-című foglalkozást Tóth-Kovács Nikolett, a könyvtár munkatársa vezette.

Forrás: batthyanysuli.hu

    Tollaslabda Diákolimpia

Januárban startolt Magyarország legnagyobb tollaslabda versenye, a Tollaslabda Diákolimpia. A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Tollaslabda Szövetség közös szervezésében egyéni versenyek, páros versenyek, illetve csapatversenyek kerültek megrendezésre.

A célok közt szerepelt a tollaslabda sportág népszerűsítése, az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése lehetőséget adva a rendszeresen nem versenyző tanulók külön indulásának, segítve az MTLSZ utánpótlás nevelési rendszerét.

Cegléden, az országos döntőben a Batthyány Lajos Általános Iskolát Polgár Dániel 6. z és Kulik Eszter 7.a osztályos tanulók sikeresen képviselték.

Testnevelő: Pelyva Imre

Forrás: batthyanysuli.hu

Jutalom mozielőadáson járt a Kicsinyek Kórusa

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata mozi előadással jutalmazta meg a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusát a 250 éves Jubileumi Gálán való szerepléséért.

Bajzák Andrea ifjúsági referens szervezésének köszönhetően a héten a „Kung Fu Panda 4” című filmet tekintette meg a Petőfi Moziban 100 gyerek: a Kicsinyek Kórusa tagjai, a 6. z osztály, Nagyné Mészáros Erika tanárnő vezetésével.  

Forrás: Nagyné Mészáros Erika, Bajzák Andrea, batthyanysuli.hu

Osternachmittag – Németes húsvéti délután

Húsvéti délutánt tartottak hétfőn a Batthyány Lajos Általános Iskolában.

A német nyelvet tanuló diákok együtt készültek a Húsvétra. A játékos feladatok, a kézműves foglalkozás, verstanulás és tojáskeresés számos vidám pillanatot szerzett a gyerekek számára. A foglalkozást Borbélyné Csábi Beáta tanárnő vezette.

Forrás: Borbélyné Csábi Beáta, batthyanysuli.hu

Ki a mester két keréken

A kerékpározás rengeteg pozitív egészségügyi hatást gyakorol ránk. El sem hisszük milyen hasznos lehet az egészségünk szempontjából akár napi néhány kilométer bringázás.

A bicikli, mint közlekedési eszköz is, rengeteg előnyt rejt magában. Környezetbarát, nem szennyezi a levegőt, amellett sportolunk is. Erősíti a szívet, az izmokat és csökkenti a stresszt.

Mielőtt azonban bárki is kerékpárra ülne, nem árt tisztában lenni a közlekedési szabályokkal sem.

A célok közt szerepel az általános iskolás tanulók közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési ismereteinek és jártasságának felmérése, ezek oktatásának és nevelésének módszertani segítése. A KRESZ-t és a közlekedési szabályokat jól ismerő általános iskolás diákok részére a megmérettetés lehetőségének biztosítása, a becsületes versenyszellem megteremtése.

A Kerékpáros Iskola Kupa és a „Ki a mester két keréken” elnevezésű versenyek helyi elődöntőjének március 25-én a József Attila Általános Iskola adott otthont.

A városi „Ki a mester két keréken?”  3-5.osztályosok közlekedési versenyén jól szerepeltek a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói. 

2. helyezést ért el Csáki Enikő 5.a

Aktívan vett részt Kovács Kitti és Fenyvesi Bence, szintén az 5.a osztályból.

A Kerékpáros Iskola Kupa 5-8.osztályosok között zajló közlekedési versenyen

az előkelő 2. helyet érte el a 7. z osztályos Fekete Olivér.

A versenyen szépen helyt állt a 7. z osztályos Gondi Tímea.

Felkészítő: Fekete Imre tanár úr

Gratulálunk a résztvevőknek.

Forrás: Fekete Imre, Fekete-Setény Tamara, bacs.police.hu, batthyanysuli.hu