Étkezési díj befizetési határidő

Tájékoztatás
Felhívom a kedves szülők figyelmét, hogy az étkezési díj befizetése a borítékon feltüntetett befizetési dátum napjától számított 3 munkanapon belül esedékes. 
Befizetés: 8-10 óráig a gazdasági irodában (I. emelet 112.)
Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit intézményvezető

KRÉTA e-Ügyintézés és ÜZENETEK kommunikációs modul

Intézményünk elektronikus naplójában is elérhető az elektronikus ügyintézés lehetősége. A rendszer támogatja a szülők egyszerű, gördülékeny és otthonról elvégezhető ügyintézését, pl ezen keresztül küldhetik be gyermekük hiányzásról szóló igazolását.

Az e-Ügyintézés felületét csak az a szülő láthatja és használhatja, aki gondviselői hozzáféréssel jelentkezik be a KRÉTA rendszerbe.

Az e-Ügyintézés kérelmezői oldal bemutatása: LINK

Aktiválásra került az “ÜZENETEK” kommunikációs modul,  amelyben lehetőség van a rendszeren belüli üzenetküldésekre. Ezt minden felhasználó (tanulók, szülők, alkalmazottak) a saját hozzáférésével tudja használni.
Elérhető az e-Ügyintézés felületen belül, a bal oldali menüben található.
Használatára egy példa: LINK

Tanév kezdési információk

Képtalálat a következőre: „tanév kezdés”

Tankönyvosztás:
augusztus 29. 8:00-12:00 és 14:00-18:00
A kedvezményes étkezésre jogosító igazolásokat le lehet adni a gazdasági irodában, Szabó Máriánál vagy az osztályfőnököknél. Gyermekenként egy igazolás szükséges, fénymásolásra nincs lehetőség.

Kóruspróba:
augusztus 29., csütörtök, 10.00 – 11:00
augusztus 30., péntek, 10:00 – 11:00
A 6.z, 7.z és 8.z osztályos tanulóknak kötelező megjelenniük.

Tanévnyitó:
szeptember 2. 8:00
Megjelenés ünneplő ruházatban. (fehér ing/blúz, fekete nadrág/alj, nyakkendő)
A tanévnyitó után osztályfőnöki órák lesznek. Étkezést, napközit és a felsős tanulóknak összevont tanulószobát biztosítunk.

Nyári tematikus programhetek

Iskolánkban 2019. 06.17 –  2019. 06. 29. között a „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program Kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” EFOP-3.3.5-17-2017-00029 címmel 5 tematikus programhét valósult meg 1,2,3,4 és 6. osztályos tanulók bevonásával napközis és bentlakásos formában.  A projektheteket vezető pedagógusok színes programokkal készültek a gyerekeknek,  sok élménnyel gazdagították a programban résztvevőket.

Olvasd tovább

Hurrá, itt a nyár!

“Jön a tavasz, megy a tél” címmel hirdetett grafikai rajzversenyt a „ClubNetCet” Internetes Ismeretterjesztő Egyesület.

A Batthyány Lajos Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak 55 alkotását válogatták be a vándorkiállítás képei közé. Szederkényi Barbara tanárnő irányításával az idén is remek művek születtek. A díjátadó ünnepséget június 15-én tartották a Zuglói Művelődési Házban. A díjakat és okleveleket Mozga Márta Anna, a „ClubNetCet” képviselője, Hajdu Flórián Zugló alpolgármestere és Hevér László György önkormányzati képviselő adta át. A díjátadó sztárvendége Karda Bea volt.
Számítógépes rajz kategóriában 1. lett Hegedűs-Jász Nikolett 6.a, holtversenyben 2 lett Kormányos Ágnes 6.z és Urbán Eszter 8.z.
Megosztott 3. helyezésben részesült Jéga-Szabó Rebeka 6.a,  Kőfalvi Dorottya 7.m, Rádi Anna Márta 8.z. A 4. helyet Paller Péter Décse 7.m és Andó Kitti 5.a szerezte meg.
Közönségdíjban részesült Mészáros Rita 6.a.
Szabadkézi rajz kategóriában Flóring Enikő 4.a 2. helyezést ért el. 
Az iskola 45 tanulója részesült elismerő oklevélben.
Felkészítő tanárok: Szederkényi Barbara és Fekete Imre

Bense Zoltán
Fotó: Szederkényi Barbara

Milyen lesz a jövő iskolája?

A Szegedi Szakképzési Centrum Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Gábor Dénes Középiskolai Alapítvány támogatásával az idei tanévben is meghirdette, immár a XXII. Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékversenyt magyarországi és határon túli általános és középiskolai tanulók számára.
A verseny fő mottója: „Mit gondolsz, milyen lesz a jövő iskolája?”
A csapatok minden korcsoportban ugyanazokat a feladatokat oldották meg. A feladatok csapatmunkát, kreativitást, önálló tanulást, internethasználatot igényelt.
A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai közül az 5-6. korcsoportban 4. helyezést ért el a „Spirits of gamers” csapat. Tagjai Nemes Máté, Solymosi Tamás, Vízhányó Eszter 6. z osztályos tanulók.
A 7-8. osztályosok között 9. lett a Farkas Dominik, Kis Domonkos, Oláh-Marcényi Balázs alkotta „Champions” csapata, ők a 7. m osztály tanulói.
A „Spirit of gamers” csapata a Microsoft Word fordulón belül a legtöbb pontszámot érte el, így a legprofibb cégalapító címet nyerte el.

Fotó és felkészítő tanár: Szederkényi Barbara

Bense Zoltán

Városi horgászverseny

Az idei évben is megrendezésre került városunkban az Általános- és középiskolák horgászversenye, amelyet a Kiskunság Horgász Egyesület rendezett meg június 9-én.
Az egyesület vízterületén, a Lóúsztatón korán megjelent csapatoknak a megnyitó és a sorsolás után három óra állt a rendelkezésükre, hogy egy bottal, úszós készséggel minél több halat fogjanak ki a szektorukban. Iskolánk a tikkasztó meleg ellenére, szoros versenyben a dobogó harmadik fogkára állhatott fel. A díjakat Forgó István, az egyesület elnöke adta át a csapatoknak.
Csapattagok: Flóring Balázs, Besze Bálint, Zoltai Zalán (póttag: Fekete Olivér)
Csapatvezető: Fekete Imre