Sikeres csapatversenyek

Inkompetensek és Rádiné Petróczi Márta

Az idén is sikeres félévet zártak a Bolyai csapatversenyen a batthyánys diákok. Ez egy nagyon népszerű verseny. Iskolánkból 25 csapat nevezett matematikából. A 8.m Inkompetensek csapata (Kámán Ákos, Kis Domonkos, Farkas Dominik, Oláh-Marcényi Balázs) a megye 4. legjobbjának bizonyult, így ők meghívást kaptak az eredményhirdetésre. A többi évfolyamon is szép eredmények születtek: 6. évfolyam 8-9. hely, 7. évfolyam 10. hely. Az 5. évfolyam 10. hely.
A 6. 7. 8. évfolyam felkészítő tanára Rádiné Petróczi Márta, az 5. osztályosoké Szederkényi Barbara.
Az alsó tagozatosok közül a 3.a osztályosok érték el a legjobb eredményt, a 9. helyet. Felkészítőjük Bokorné Varga Katalin.
Immár második éve, hogy magyarból is csatlakoztunk a versenyhez. A Farkas Liliána, Pozsár Dániel, Farkas Levente és Csenki Ákos alkotta hatodikos csapat megyei 6. helyezett lett. Ők is ott lehettek az eredményhirdetésen. Felkészítő tanáruk Tóth Angéla.
Írta: Tóth Angéla
Fotó: Rádiné Petróczi Márta

ELBIR 2020 január

Az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei felhívják a figyelmet, hogy az elkövetkező napokban minden szülő, tanár, barát és rokon fokozottan figyeljen a tanulmányi eredmények miatt esetlegesen szorongó tanulókra!
Kérem, fokozott figyelemmel olvassák el a következő felhívást!
ELBIR 2020 januar hírlevél

Kiemelkedő Batthyánys eredmények a kecskeméti Bolyai Gimnázium tehetséggondozó versenyein

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium matematika munkaközössége hagyományaihoz híven a 2019/2020-as tanévben ismét meghirdette egyéni matematika versenyét a nyolcadikos tanulók részére.  A verseny kifejezetten a tehetségek felkutatása végett szerveződött.  
A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül többen is kiemelkedő eredményt értek el.
A verseny legjobbjai a Bolyai Napi megemlékezés keretében vehették át díjaikat, s értékes tárgynyereményeiket. Az ünnepélyes eredményhirdetésre intézményünkből Flóring Balázs 8. m osztályos tanuló és felkészítő tanára, Rádiné Petróczi Márta kapott meghívást.

Olvasd tovább

Vándorserleg örökbe

“Jön a tavasz, megy a tél” címmel hirdetett grafikai rajzversenyt a „ClubNetCet” Internetes Ismeretterjesztő Egyesület.

A 4 évszak megjelenítése mellett a feladatok közt szerepelt az emberekhez, a természethez, az élővilághoz kapcsolódó jellegzetességek, tevékenységek, szokások, hagyományok bemutatása.
Az alkotások konkrét témája lehetett valós, de lehetett mese, irodalmi mű vagy a fantázia műve is.
A vándorserleg átadására decemberben került sor Budán, a Kelenvölgy Közösségi Házban.
A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói nagyszerűen szerepeltek, harmadszorra is elnyerték a vándorkupát, így az végleg a félegyházi iskolába került.

Koordinátor: Szederkényi Barbara tanárnő

Alapítványi támogatás

Kedves Szülők!

Idei „ÉSZAKI FÉNY” alapítványi bálunk bevételét a Batthyány iskola ebédlőjének megújítására, az elavult és  megrongálódott berendezési tárgyak helyett új székek és asztalok vásárlására kívánjuk fordítani. 
Önök hatékonyan tudják segíteni ezt a szándékunkat támogatói jegyek vásárlásával. 
A jegyek vásárlói között értékes nyereményeket sorsolunk ki.
A támogatói jegyek árát névvel ellátott borítékban az osztályfőnököknek szíveskedjenek beküldeni.   

A Gyermekeinkért Alapítvány és iskolánk tantestülete nevében köszönjük mindennemű támogatásukat. 

Köszönettel:
Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit
intézményvezető

Harmadik hely az összetartozás és a bátorság viadalán

A Bátrak Ligája a Honvédelmi Sportszövetség immáron hagyományosnak mondható, rendkívül népszerű sorozata a 2019/2020-as tanévben Siklós és Balassagyarmat után tíz csapat részvételével Kecskeméten, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában folytatódott január 13-án, hétfőn.
A 2018/2019-es tanévben a Honvédelmi Sportszövetség együttműködve a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal egy nagyon sikeres, nyolc állomásos versenysorozatot valósított meg Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa néven.

Olvasd tovább

Éneklő Félegyháza

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című kórusfesztivált az Ótemplomban.

Hét kórus részvételével immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című hangversenyt hétfőn, vízkereszt ünnepén a félegyházi Sarlós Boldogasszony templomban. A vízkereszti városi kórusfesztivált ezúttal is a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szervezte. Elfogadta az egyesület meghívását a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével, a Batthyány Lajos Általános Iskola Nagykórusa Kis-Fekete Vilmos vezényletével, a Platán Utcai Általános Iskola kórusa Sárkányné Seres Katalin vezetésével, a Szent István Kórus Fazekas Tamás vezetésével, az Ótemplom kórusa Vili Balázs vezetésével, a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével.

Olvasd tovább

Módosult étkezési térítési díjak

Tisztelt szülők!
Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete a 29/2019. (XII.18.) önkormányzat rendeletével módosította 43/2015. (XII.18.) a személyi gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló önkormányzati rendelet 5. mellékletét.
A módosítás értelmében 2020. január 1-től változik a gyermekélelmezés nyersanyagnormája, intézményi térítési díja.


Hagyományos étkezés:

Napközis gyermek térítési díj:514 Ft
Ebéd térítési díj337 Ft
Tízórai + ebéd térítési díj432 Ft
Ebéd + uzsonna térítési díj419 Ft
Felnőtt ebéd556 Ft

Diétás étkezés (glutén mentes)

Napközis gyermek térítési díj:965 Ft
Tízórai térítési díj165 Ft
Ebéd térítési díj635 Ft
Tízórai, ebéd térítési díj800 Ft
Ebéd, uzsonna térítési díj800 Ft

Diétás étkezés (egyéb):

Napközis gyermek térítési díj:838 Ft
Tízórai térítési díj133 Ft
Ebéd térítési díj572 Ft
Tízórai, ebéd térítési díj705 Ft
Ebéd, uzsonna térítési díj705 Ft

Részletes költségleírás