Karanténos Zenegér a Batthyányban

Május 10-én iskolánk 1. a osztályos tanulói a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, az Aranyalma Kiskunfélegyházi Népmeseponttal együttműködve online koncertet hallgattak saját osztálytermükben.
A Népmesepont a magyar folklórkincs legszebb alkotásait szakértő tanítókkal, tanárokkal, mesemondókkal, hagyományőrzőkkel mutatja be a legfiatalabbak számára. A tradicionális élőszavas mesélés mellett, a legújabb technikai eszközök is segítik a gyermekek fantáziavilágának gyarapítását.
Az előadó a karantén időszak alatt elkészült, még meg nem jelent új lemezének kincseit osztotta meg a Batthyány Lajos Általános Iskola kicsinyeivel. A koncertet Komlóczy Zoltán moderálta.

Huzella Péter Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, húsz évig zenélt a Kaláka zenekarban is, majd szólópályára lépett. Manapság leginkább gyerekeknek szóló műsoraival járja az országot, világot. Sajátos hangulatú gyerekdalaival minden csöppségnek belopja a szívébe magát és a dalait. Nincs olyan gyerek, akinek ne mozdulna meg a keze-lába Huzella Péter ritmusai hallatán. Gyakran szerepel a televízió képernyőjén és a rádióban, a Magyar Televízióban hosszú éveken át készítette a Zenegér című heti műsorát.
Az Aranyalma Népmesepont a Batthyány iskolával évek óta együttműködve, közösen, az évtizedes tradíciókat követve a legfiatalabb generációk számára ismerteti meg a szellemi és tárgyi népi kultúrát.

Fotó: Jernei Anikó, Bense Zoltán
Forrás: mese.tv, nepmesepont.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.