Ki a mester két keréken

A kerékpározás rengeteg pozitív egészségügyi hatást gyakorol ránk. El sem hisszük milyen hasznos lehet az egészségünk szempontjából akár napi néhány kilométer bringázás.

A bicikli, mint közlekedési eszköz is, rengeteg előnyt rejt magában. Környezetbarát, nem szennyezi a levegőt, amellett sportolunk is. Erősíti a szívet, az izmokat és csökkenti a stresszt.

Mielőtt azonban bárki is kerékpárra ülne, nem árt tisztában lenni a közlekedési szabályokkal sem.

A célok közt szerepel az általános iskolás tanulók közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési ismereteinek és jártasságának felmérése, ezek oktatásának és nevelésének módszertani segítése. A KRESZ-t és a közlekedési szabályokat jól ismerő általános iskolás diákok részére a megmérettetés lehetőségének biztosítása, a becsületes versenyszellem megteremtése.

A Kerékpáros Iskola Kupa és a „Ki a mester két keréken” elnevezésű versenyek helyi elődöntőjének március 25-én a József Attila Általános Iskola adott otthont.

A városi „Ki a mester két keréken?”  3-5.osztályosok közlekedési versenyén jól szerepeltek a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói. 

2. helyezést ért el Csáki Enikő 5.a

Aktívan vett részt Kovács Kitti és Fenyvesi Bence, szintén az 5.a osztályból.

A Kerékpáros Iskola Kupa 5-8.osztályosok között zajló közlekedési versenyen

az előkelő 2. helyet érte el a 7. z osztályos Fekete Olivér.

A versenyen szépen helyt állt a 7. z osztályos Gondi Tímea.

Felkészítő: Fekete Imre tanár úr

Gratulálunk a résztvevőknek.

Forrás: Fekete Imre, Fekete-Setény Tamara, bacs.police.hu, batthyanysuli.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.