Iskolanyitogatón a Batthyányban

A Batthyány Lajos Általános Iskola alsós munkaközössége ebben a tanévben is megrendezte hagyományos iskolanyitogató foglalkozását. A tanító nénik színes programmal várták a leendő kis elsősöket és szüleiket.

Répa Mónika intézményvezető-helyettes köszöntötte a szülőket és tájékoztatta őket az iskolában induló első osztályok képzésének sajátosságairól. A 2.z osztály Gergely-járással, iskolába toborzó műsorral fogadta a nagycsoportosokat. A műsor megtekintése után a leendő elsős tanító nénik két helyszínen tartottak foglalkozást a gyerekeknek. Az egyiken a tanító néni és a kis ovisok fantáziájának segítségével a tündérek varázserdejébe utaztak a kicsik, majd a tavasz csalogatására a varázsszámítógép segítségével matematikai feladványokat oldottak meg.  A Kodály-teremben a Betűvárba kukucskáltak be a leendő elsősök és szüleik, „mókatornáztak”, mondókáztak, énekeltek és dalosjátékokat játszottak. A program közös, vidám néptánccal zárult. A gyerekek ajándékként kis írószer csomagot kaptak.

Jó hangulatú, tartalmas délutánt töltöttünk el együtt. Az iskola tantestülete köszöni az érdeklődést és az aktív részvételt.

Forrás: batthyanysuli.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.