Iskolánk tanulója a Triatlon Díjátadó Gálán

Papp Laura Inez

A Magyar Triatlon Szövetség szervezésében november 17-én, Budapesten, az ELTE Gömbaulájában került megrendezésre a 2018. évi Triatlon Díjátadó Gála és Triatlon Bál.

A gálára minden olyan egyesület meghívást kapott, aki ma a hazai triatlon sportéletben számít. Kiskunfélegyháza városát az egész évben elért eredményeik alapján a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület triatlonistái képviselték.
Az eseményen azon egyesületek sportolói és edzői lettek elismerve, akik a 2018-as évben kiemelkedő eredményeket értek el a triatlon és a duatlon sportágban.
A DMTK-KVSE Aquasport egyesület Triatlon Szakosztálya az idén márciusban alakult és a fiatal triatlonistái az átigazolásuk körüli nehézségek ellenére, töretlen szorgalmuknak és kitartásuknak köszönhetően már ebben az évben kitűnően szerepeltek az országos versenyeken, ezért többen is díjazottak lettek.
Azok a versenyzők, akik az országos triatlon és duatlon ranglistán az első 10 közé jutottak be, a sportág Aranyjelvényes Sportolója díjjal lettek jutalmazva, akik a ranglista dobogós helyeire küzdötték fel magukat a Magyar Triatlon Szövetség kupáját is átvehették.
A félegyházi sportolók a szövetség által szervezett országos ranglistás versenyeken duatlon és triatlon sportágban is kíválóan teljesítettek. Közülük iskolánk tanulója, Papp Laura Inez a gyermek korosztályban a duatlon ranglista 1. helyezettje, a triatlon ranglista 1. helyezettje, mindkét sportág Aranyjelvényes Sportolója lett.
Iskolánk volt tanulója Fricska Anna az ifi korosztályban a duatlon ranglista 2. helyezettje, a triatlon ranglista 8. helyezettje, mindkét sportág Aranyjelvényes Sportolója lett.

Papp Laura Inez a duatlon és triatlon ranglista dobogós helyezéseinek elismeréseként a Magyar Triatlon Szövetségtől a sportágak legjobbjainak járó kupát is átvehette.
Papp Laura Inez az egész éves teljesítménye, a duatlon és triatlon ranglistákon való 1. helyezései alapján, a kiskunfélegyházi triatlonisták közül mindeddig egyedüliként mindkét sportágban a 2018. év GYERMEK KOROSZTÁLY „ÉV SPORTOLÓJA” díját is elnyerte.
A kiváló eredményeket elérő sportolók edzői is átvehették az egész éves munkájukat megkoronázó elismeréseiket:
• Bozsó István, az egyesület triatlon szakosztályának vezetője és kerékpáros edzője a duatlon és triatlon sportágban is a 2018. év GYERMEK KOROSZTÁLY „ÉV EDZŐJE” díjat nyerte el.
• Hajdú László, az egyesület úszóedzője mindkét sportágban a 2018. év GYERMEK KOROSZTÁLY „ÉV EDZŐJE” díjat nyerte el.
• Nagy Viktor, az egyesület atlétika edzője mindkét sportágban a 2018. év GYERMEK KOROSZTÁLY „ÉV EDZŐJE” díjat nyerte el.

Papp Laura Inez testnevelő tanára: Pelyva Imre

Osztályfőnöke: Szederkényi Barbara
Az egyesület triatlonistái és edzőik az elért eredmények ellenére sem dőlnek hátra, hanem gőzerővel készülnek a 2019-es évben is hasonlóan nagyszerű helyezések elérésére a duatlon, triatlon és aquatlon sportágakban.

Forrás: felegyhazikozlony.hu

Fotók: A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület

Lejegyezte: Bense Zoltán

A hozzászólások le vannak tiltva.