„Arany diplomával” és az „Év Kórusa” díjjal térhettek haza a „Kicsinyek”

Az Éneklő Ifjúság mozgalom 2019-es eseményei között ismét megrendezésre került a Kicsinyek Kórusainak XV. Országos Fesztiválja Kaposváron. A Szivárvány Kultúrpalotában nyolc gyermekkórus állt színpadra május 11-én.
Nagyné Mészáros Erika, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusának karnagya elmondta, hogy először vesznek részt a fesztiválon, amelyről a Magyar Kórusok, Zenekarok, és Népzenei Együttesek Szövetségénél (KÓTA) hallottak. Összesen nyolcvanhét diákkal érkeztek Kaposvárra, műsorukban pedig XX. századi és reneszánsz dallamok csendültek fel.
A kórust Pocskai Roland a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára kísérte zongorán.

A fellépésről készített felvétel:

Dr. Mindszenty Zsuzsanna, a KÓTA és egyben a zsűri elnöke hangsúlyozta: ilyenkor azt veszik figyelembe, milyen művet választottak a karnagyok, az mennyire illik a gyerekekhez, hogyan hangzik a darab, és mennyire színesek a művek.   
A Kiskunfélegyházi Batthyány Kicsinyek Kórusának értékelésében kiemelte az igényes kórushangzást, a tiszta intonációt, a műsorösszeállítást, a szépen megvalósított dinamikai és tempo karaktereket.
A Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével a lehetséges legmagasabb minősítési fokozatot érte el az „Arany Diplomával”.  A KÓTA az „Év Kórusa” kitüntető címet adományozta a kórusnak, immár második éve.
A kórusvezető azt is kiemelte, hogy fontosak az ilyen jellegű megmérettetések, a gyerekek ezáltal más kórusokat is hallhatnak, és el tudják helyezni magukat a magyar gyermekkórusok között. Lázas készülődés előzte meg a versenyt, de a megérdemelt jutalom sem maradt el, mely egy kirándulás volt a patcai Katica Tanya élményparadicsomban és a szennai skanzenben.
Lejegyezte: Bense Zoltán
Forrás: sonline.hu, baon.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.