Éneklő Félegyháza

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című kórusfesztivált az Ótemplomban.

Hét kórus részvételével immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Éneklő Félegyháza című hangversenyt hétfőn, vízkereszt ünnepén a félegyházi Sarlós Boldogasszony templomban. A vízkereszti városi kórusfesztivált ezúttal is a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szervezte. Elfogadta az egyesület meghívását a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa Nagyné Mészáros Erika vezényletével, a Batthyány Lajos Általános Iskola Nagykórusa Kis-Fekete Vilmos vezényletével, a Platán Utcai Általános Iskola kórusa Sárkányné Seres Katalin vezetésével, a Szent István Kórus Fazekas Tamás vezetésével, az Ótemplom kórusa Vili Balázs vezetésével, a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével.

A megnyitón elhangzott: a fesztivált azzal a céllal hívták életre, hogy szereplési és bemutatkozási lehetőséget biztosítson a városban működő énekkarok számára. Hogy tanulhassanak egymástól az énekesek és karvezetők, illetve hogy az együtt éneklés csodálatos élményében lehessen része az előadóknak és a hallgatóságnak.

Rónaszéki Gábor az Ótemplom plébánosa köszöntőjében hangsúlyozta, vízkereszt napján mi is szeretnénk ajándékot adni Jézusnak és egymásnak is. – Nem tudom, hogy a napkeleti bölcsek vagy a pásztorok énekeltek-e? De hogy a Szűzanya biztosan énekelt a kis Jézusnak, abban biztos vagyok. Mert az ének, a zene csodálatos dolgokat tud létrehozni. Így például közösséget, jó hangulatot, a szív melegségét.

– Ezért fontos minden évben ez a közös öröméneklés, hogy a szívünket fölemeljük Istenhez, hogy a lelkünket felvidítsuk, hogy megtapasztaljuk az együttlét és a közösség örömét és így valóban osztozzunk a karácsony üzenetében, minszerint egy nagy családba tartozunk és, hogy közösen kell ezt a világot szebbé, jobbá és boldogabbá tenni – hangsúlyozta a plébános.
Forrás: baon.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.