Harmadik hely az összetartozás és a bátorság viadalán

A Bátrak Ligája a Honvédelmi Sportszövetség immáron hagyományosnak mondható, rendkívül népszerű sorozata a 2019/2020-as tanévben Siklós és Balassagyarmat után tíz csapat részvételével Kecskeméten, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában folytatódott január 13-án, hétfőn.
A 2018/2019-es tanévben a Honvédelmi Sportszövetség együttműködve a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal egy nagyon sikeres, nyolc állomásos versenysorozatot valósított meg Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa néven.

A kecskeméti megnyitón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az országos versenysorozat hétfői megnyitóján jelezte, hogy a nemzeti összetartozás évében határon túli csapatok is részt vesznek a versenyen.
Dr. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta: akárcsak a próbatételekhez, kihívásokhoz, úgy az élethez is bátorság szükséges. Mint kiemelte, a szövetség célja, hogy olyan képességekkel és kompetenciákkal vértezzék fel a fiatalokat, amelyekkel minél hatékonyabban úrrá tudnak lenni a világ különféle nehézségein. A szövetség elnöke elmondta, hogy a Bátrak Ligája versenysorozatnak katonai jellege is van, hiszen a sebesült társak hordásától kezdve a lézeres céllövészeten keresztül kadétek is segítik a fiatalok felkészülését.
A főként honvédelmi jellegű versenyszámokat úgy állították össze, hogy azonnali sikerélményhez juttassák a fiatalokat, és a vetélkedés mellett a közösségépítés is fontos szempontja a szervezőknek – tette hozzá.
Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke és Zsámboki Anna tankerületi igazgató.
A Bátrak Ligája harmadik, kecskeméti állomásán a négy helyi csapat mellett két kiskunfélegyházi, egy mórahalmi, két szerbiai és egy horvátországi általános iskola nyolcfős együttesei küzdöttek egymással. A megmérettetés versenyszámai amúgy a honvédelmi neveléshez szorosan kapcsolódó gyakorlati és elméleti feladatokból állnak. Ezek között szerepel falmászás, lézeres lövészet, vívás, íjászat, akadálypálya, sor- és váltóverseny, erőpróba, villám tájékozódás, szimulátor és távirányítós járművezetés, illetve az első világháborúhoz kapcsolódó feladatsor.
A vetélkedőn az első három csapat érem-, kupa- és értékes sportszerutalvány díjazásban részesült.
A kecskeméti fordulóban a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola csapata 3. helyezést ért el, jutalma 350.000 Ft-os sportutalvány.
A csapat tagjai: Lombos Miklós, Farkas Dominik, Kámán Ákos, Bajáki Attila,
Messzi-Szabó Milán, Koleda Barnabás, Csányi Bernadett, Csuka Noémi

Koordinátor: Kis Barbara testnevelő tanár
Forrás: http://honvedelmisport.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.