A Madarak Fák Napjának ünneplése a Batthyány iskolában

Május 10-e a Madarak és Fák Napjának megünneplése fontos esemény a Batthyány iskolában is.

Ezen esemény alkalmat ad a tanítóknak arra, hogy a gyermekekkel megkedveltessék, megszerettessék a természetet, a növény- és állatvilágot.

A Madarak és Fák Napjának hatása, „áldást hozó eredménye” régen elsősorban abban mutatkozott meg, hogy az addig oly gyakori fészekrablások, valamint farongálások elleni panaszok száma csökkent. Az emléknap jótékony hatása az lett, hogy a gyerekek nemcsak ezen a napon, hanem az év szinte minden napján gondozták, ápolták és figyelemmel kísérték az erdők-mezők lakóinak életét.

A rendszerváltozás után ismét feléledt megünneplése, elsősorban az óvodákban és az iskolákban.

Fontos, hogy a hétköznapokon is figyelnünk kell „hallgatag” és „énekes” társainkra. Nem csak azért, mert a fák oxigént termelnek, port szűrnek meg. Nem csak azért, mert a színes, gyönyörű madarak éneke, a fák zöldje nyugtatja az embert. Azért is, mert ezeknek az élőlényeknek a sorsát egyre inkább befolyásolja a mindenen uralkodni vágyó ember.

A koronavírusos időszak alatt az iskolában felügyelet alatt lévő gyerekek Jernei Anikó tanító néni és az iskola technikai dolgozójával, Osztopáni Mihály bácsival közösen díszítették az aulát és a kertet, varázsolták szebbé környezetüket. Fotó: Jernei Anikó, dr. Hegedűsné Kállai Judit

A hozzászólások le vannak tiltva.