Bátrak ligája Félegyházán is

Február 14-én Kiskunfélegyházára is ellátogatott a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett Bátrak Ligája! A 36. alkalommal megrendezett verseny ezúttal a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium tornacsarnokában zajlott le.

A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül, aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése.

A katonai jellegű, egymillió forintos összdíjazású akadályversenyen tíz iskola 7. és 8. osztályos tanulói szálltak versenybe a győzelemért. A fiatalok egész nap derekasan helytálltak és küzdöttek. Az egyes állomásokon többek között: időre kellett kúszniuk-mászniuk, ergométeren evezniük, távirányítóval tankot vezetniük a lelkesen küzdő diákoknak. Az izgalmas versenyen az olyan honvédelmi jellegű feladatok sem maradtak el: mint a vívás, az íjászat, valamint a lézerfegyveres lövészet.

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a sport hatással van a szellemiségre, a jellemre és persze a fizikum épülésére is. „Minden sporttevékenység egyfajta akaraterő-tréning is egyben. Erre a fiataloknak nagy szüksége van, hiszen ők a nagybetűs életre készülnek és mi ebben szeretnénk segíteni nekik. A Honvédelmi Sportszövetségnek többek között ez az egyik missziója. A Bátrak Ligája csapatépítő is egyben, ami lehetőséget ad arra, hogy a gyermekek: küzdjenek, sportoljanak, mindeközben segítsék és bátorítsák egymást. Mindenki kihozta magából a maximumot, ügyes és gyors volt. Legyetek egészségesek, bátrak, és sose adjátok fel!” – üzente a gyerekeknek Simicskó István.

Balla László, Kiskunfélegyháza város alpolgármestere kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy a Bátrak Ligája hozzájuk is ellátogatott. „Kiváló hangulatban telt el a mai nap, sportszerűen zajlott a vetélkedő. Nem mindenki tud győzni, de nem is ez a lényeg. Ez egy olyan közösségi rendezvény volt, amelyre mindenki büszke lehet. Meg szeretném köszönni, hogy Kiskunfélegyháza megszervezhette ezt az eseményt, és az iskolának, hogy a nemes küzdelmeknek helyet adott.”

A Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyéből érkező tíz általános iskolás csapat megmérettetésén végül az első helyet nagy küzdelemben a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium csapata szerezte meg 42 ponttal, hat egységgel megelőzve a második helyen végző Batthyány Lajos Általános Iskola együttesét, a dobogó harmadik fokára pedig a Rigó József Általános Iskola tanulói állhattak fel.

Szépen csillog az ezüst. A Batthyány Lajos Általános Iskola 8. osztályos dobogós csapata: Bálint Milán, Bulyáki Bence Benedikt, Dongó-Gárgyán Imola, Kincses Botond Gergő, Major Edina, Nyiki Krisztián Tamás, Türkössy Botond, Vidéki György. Felkészítő-koordinátor: Kis Barbara testnevelő.

A diákok a versenyek során egy élményközpontú, mindenki számára teljesíthető, honvédelemhez köthető versenyen vehettek részt.

Forrás: honvedelmisport.hu, Kis Barbara

A hozzászólások le vannak tiltva.