Szépen és helyesen

A Bendegúz Akadémia tanulmányi versenyein immár 24 éve váltható élményre a tudás. A diákok szeretik, mert nemcsak tudáspróbák, de sokszínűen fejlesztik az önállóságukat, kitartásukat és gazdagon jutalmazzák, elismerik a teljesítményüket. Barátságos versenylégkörben bizonyíthatnak és edződhetnek.

Az első megmérettetés az iskolai válogató volt. A „NyelvÉsz” megyei döntőjébe a Batthyány Lajos Általános Iskola 12 tanulója jutott, tájékoztatott a szervező tanító, Tóth-Horti Zsuzsanna.

Vass Izabella 2.a, Kiss Kornélia 2.z, Sörös Ferenc 2.z, Lengyel Réka 3.z, Juhász Eszter 3.z, Gácsi Zoé 4.a, Huszka Bianka Sára 4.a, Palásti Diána 4.a, Szólya Borbála 4.z, Hegedűs Jázmin 4.z, Nógrádi Lina 4.z, Berecz Áron 7.a.

Felkészítő pedagógusok: Bulyákiné Gubcsi Judit, Bokorné Varga Katalin. Halász Attiláné, Molnár Elvira, Nagy Sándor Zoltánné, Tóth-Horti Zsuzsanna

A február 24-i megyei döntőbe minden iskolából osztályonként maximum 3 fő juthatott. A megyei döntő feladatait a verseny bázisiskoláiban oldják meg a versenyzők. Minden résztvevő emléklapot kap, évfolyamonként az első 8 helyezett ajándékot és oklevelet. Az országos döntőbe évfolyamonként minden megyéből és a határainkon túlról a legeredményesebb versenyzők jutnak, Budapestről a 2 legjobb, és további 10, az országban legjobb eredményt elérő versenyző. Az országos döntő május 13-án kerül megrendezésre Szegeden.

       Forrás: Tóth-Horti Zsuzsanna

A hozzászólások le vannak tiltva.