Újabb 1. hely az országos földrajzversenyen

Az „Itthon otthon vagy!”  földrajzverseny országos döntője 2019. május 25-én került megrendezésre a tatai Eötvös József Gimnázium és a tatabányai Edutus Egyetem közös szervezésében. A nyolcadikosok között országos 1. helyezett lett Rádi Anna Márta, így mondhatni megvédte tavalyi első helyét. Mögötte végzett, így országos 2. Kisjuhász Blanka, míg Gajdán Viktória az előkelő 5. helyezést érte el. Mindhárman a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8.z osztályos tanulói.

Az egyetem tatabányai székhelyén lebonyolított versenyen összesen mintegy 40 fő, 7., 8., 9. és 10. évfolyamos tanuló vett részt.
A verseny célja: Az általános és középiskolás diákok honismereti, földrajzi és kulturális ismereteinek bővítése és elmélyítése. A verseny középpontjában a műveltségterületek által felölelt honismereti, természeti, társadalmi-gazdasági és környezeti folyamatok, a környezetünkben való eligazodás áll. Fő cél a szűkebb környezet természeti és társadalmi értékeinek feltárása mellett hazánk földrajzi és társadalmi fejlődésének alaposabb megismerése. A tanulók számára egységes, objektív és átlátható értékelési rendszeren alapuló verseny sikerélményt nyújtó lehetőség is, amely egyszerre hozzájárul a szereplési és a versenyzési rutin kialakulásához is.
A verseny szakmai felügyeletét a gimnázium látta el Barna Katalin középiskola tanárnő irányításával, az egyetem pedig a helyszín és a díjak (könyvjutalmak, különdíjként pendrive-ok) biztosításával járult hozzá a verseny sikeréhez.

Különdíjasok:
Legjobb írásbeli eredmény az általános iskolások között: Gajdán Viktória 
Legjobb szóbeli eredmény a 8. évfolyamon: Rádi Anna Márta 

Felkészítő: Bense Zoltán földrajztanár
Forrás: edutus.hu, tanulmanyiversenyek.huhttp://www.eotvos-tata.sulinet.hu

A hozzászólások le vannak tiltva.